Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden  waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht de bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Hierna heb je nog 14 dagen om het product te retourneren. Terugbetaling vindt plaats uiterlijk 14 dagen nadien.

Retourneren is gratis als je gebruik maakt van het  standaard retourlabel.  Retouren meld je aan via deze link. Het ordernummer dat je moet invullen vind je in je bevestigingsmail achter #D, dus alleen de cijfers. Het retourlabel van PostNL ontvang je in je mail maar kan je ook downloaden. Plak het verzendlabel op de verpakking en breng het pakketje naar een PostNL punt.

Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Je hoeft geen kosten voor het retour te betalen als je bovenstaande procedure volgt. Anders zijn de kosten voor retour  voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking  geretourneerd moeten worden.

Om gebruik te maken van dit recht kan je contact met ons opnemen via info@democrata.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@democrata.nl.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.